söndag 25 september 2016

Utbildning - Övningsklient

Utbildningen vänder sig till människor som i sin profession arbetar med olika former av samtal. Omfattningen är totalt 200 timmar under 1,5 - 2 års tid.

För de som är intresserade av utbildningen brukar det fungera så här:
man kommer som övningsklient under en förmiddag 9-12. På så sätt får både den intresserade och jag möjlighet att avgöra om det är lämpligt/önskvärt att bli kursdeltagare. Det handlar om personlig mognad och att passa in i gruppen. Dessutom brukar det krävas att man har en bakgrund som omfattar "samtal" på något sätt.

Så här ser en förmiddag ut med övningsklient: kort introduktion; därefter arbetar en av terapeuterna med övningsklienten. Du kan men behöver inte komma med en färdig frågeställning att arbeta med. Om du vill och energin finns, så kan du arbeta i två samtal (med olika terapeuter) under förmiddagen Efter varje samtal diskuterar gruppen arbetet - hur arbetet förlöpte och alternativa vägar eller förhållningssätt - du är närvarande under diskussionen. Tystnadsplikt gäller så klart, och samtalen förs i en varm trygg miljö.

Våra övningstillfällen föregår i internatform: kl 18.00-22.00 första dagen/kvällen. Andra dagen kl 9.00-17.30. Tredje dagen kl 9.00-16.00 (varje internat omfattar 18,5 timmar).

Som övningsklient betalar du ingenting utöver reskostnad.

Vi träffas på Granliden. Granliden ligger i Ludvigsborg, mellan Höör och Hörby. Vägskyltar finns från väg 13.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar